Tapsloot bij West-Knollendam gestremd voor scheepvaart wegens defect noodbrug

Uitzicht op de Tapsloot vanaf de Beatrixbrug.
Uitzicht op de Tapsloot vanaf de Beatrixbrug.
Foto: Google Street View

Door een defect aan de tijdelijke brug naast de Prinses Beatrixbrug in de N246 bij West-Knollendam is de Tapsloot in elk geval tot en met het weekeinde van 6 en 7 oktober gestremd voor alle scheepvaartverkeer. Het beweegbare deel van de noodbrug kan niet meer omhoog. Het wegverkeer kan er wel gebruik van blijven maken.

Afgelopen nacht zijn er reparatiewerkzaamheden uitgevoerd, maar de stremming blijft in elk geval tot en met komende zondag van kracht. De aannemer werkt aan een oplossing. Het probleem zit in de cilinders, die er zijn uitgehesen. Ze worden nu nagekeken om de oorzaak van de problemen te achterhalen. Dit kost tijd en moet zorgvuldig gebeuren, aldus de provincie, zodat bij het uit elkaar halen van de cilinders niet de oorzaak wordt weggenomen. ‘Als we het probleem weten, kunnen we de oplossing bepalen en meteen uitvoeren.’

Met vragen over de werkzaamheden kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het provinciale Servicepunt Wegen en Vaarwegen via het telefoonnummer 0800 – 0200 600 (gratis), of per e-mail, naar [email protected].

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen