Castleden gezocht voor bijzondere uitvoering ‘Oklahoma!’ in Wormerveer

Still uit de trailer voor 'Wild West Wormerveer.
Still uit de trailer voor 'Wild West Wormerveer.
Foto: YouTube

O&M (Operette & Musical) Zaanstad muziektheater is op zoek naar castleden voor de musical Oklahoma! die op 10, 11 en 12 mei volgend jaar wordt opgevoerd rondom het cultureel, culinair en sportief evenement Wild West Wormerveer.

Koorleden en solisten uit Zaanstad en omstreken zijn welkom. Oklahoma! werd geschreven door het duo Richard Rodgers (muziek) en Oscar Hammerstein (tekst), dat ook verantwoordelijk was voor de muziek en de tekst van onder meer de musicals The King and I en The Sound of Music.

Terug naar rond 1900

Oklahoma! speelt zich af rond het jaar 1900 in Amerika. Het verhaal gaat over boerenmeid Laury Williams en haar twee rivaliserende aanbidders, cowboy Curly McLain en de enge boerenknecht Jud Fry. De musical werd voor het eerst gespeeld op Broadway in 1943 en verfilmd in de jaren 50 en nogmaals eind jaren 90 van de vorige eeuw.

De belangrijkste karakters zijn:

De voorstellingen in Wormerveer worden gehouden in de manegehal van de Zaanse Ruiters in Wormerveer, die speciaal voor dit doel worden omgebouwd tot een theaterzaal.

11 september informatie- en proefrepetitie

De wekelijkse repetities starten op 18 september en zijn op dinsdagen van 20:00 tot 22:30 uur. Aanmelden voor een informatie- en proefrepetitie op 11 september kan hier.

Wild West Wormerveer

Wild West Wormerveer in het Noordsterpark is bedacht door Rico Jonk en wordt gehouden op zaterdag 11 mei. Het park en de locatie van de Zaanse Ruiters worden aangekleed in westernstijl en er worden veel activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Te denken valt aan een tipikamp, ponyrijden, hoefijzerwerpen, vlotten bouwen, kajakvaren, een demonstratie paarden beslaan, mennen of dressuuren uiteraard rijden op een mechanische bull.

De stichting Wild West Wormerveer wil ook een podium bieden aan personen en organisaties om zichzelf aan een breed publiek te presenteren. De enige voorwaarde die gesteld wordt is dat hun inbreng aansluit op het thema Wild West. Wie deel wil uitmaken van het evenement of vragen heeft kan zich melden via de website van Wild West Wormerveer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen