Overleg met Rijkswaterstaat over stiller asfalt op de hele A8

Niet alleen stiller asfalt bij Westzaan, maar op het hele traject?
Niet alleen stiller asfalt bij Westzaan, maar op het hele traject?
Foto: Google Street View

Er is overleg gaande tussen Zaanstad en Rijkswaterstaat om in 2020 niet alleen de A8 bij Westzaan van stiller asfalt te voorzien, maar de hele snelweg. Dat antwoordt het college op vragen van René Tuijn (PvdA) en Patrick Zoomermeijer (SP) over het geplande groot onderhoud aan de weg.

Het onderzoek van Rijkswaterstaat naar de overlast die de A8 veroorzaakt is nog niet klaar maar wel in de afrondende fase, aldus het college. Door ‘de complexiteit van mogelijke maatregelen en de daaraan gekoppelde consequenties’ heeft het onderzoek langer geduurd dan vooraf was ingeschat. Er wordt nu naar gestreefd om het in het derde kwartaal gereed te hebben. Pas dan kan ook iets worden gezegd over eventuele maatregelen tegen het ‘klapperen’ van de brug.

Kostenefficiënt

SP en PvdA hadden het college verzocht om bij Rijkswaterstaat aan te dringen op stiller asfalt over de hele A8 tijdens het groot onderhoud, omdat over de hele lengte het asfalt dan toch al vervangen wordt. Overal meteen de stillere variant aanbrengen is dan wel zo (kosten)efficiënt, aldus de fracties.

Het college is het daarmee eens en heeft daarover per brief contact gezocht met de wegbeheerder. ‘Daarnaast heeft het college nogmaals aan Rijkswaterstaat het verzoek gedaan om de maximum snelheid op de A8 te reduceren naar 80 kilometer per uur. Over deze punten vindt ook bestuurlijk overleg met Rijkswaterstaat plaats.’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen