Gehandicaptenparkeerplek voor 335,70 euro: ’t kan een stuk duurder én goedkoper

Foto: Wikipedia

Uit een onderzoek van besparingsplatform Kortingscode.nl is gebleken dat de kosten voor gehandicaptenparkeervoorzieningen in de 25 grootste gemeenten ver uiteenlopen: de verschillen lopen op tot bijna 600 euro per aanvraag. Zaanstad staat op plek tien: slechts negen gemeenten hanteren nog hogere tarieven.

Gemeenten rekenen uiteenlopende bedragen voor de aanvraag en realisatie van een persoonlijke gehandicaptenparkeerplaats, een medische keuring en andere kosten voor de gehandicaptenparkeerkaart (grafiek hieronder). De parkeerkaart is in bijna heel Europa geldig.

De aanvraag voor een gehandicaptenparkeerkaart is dit jaar het prijzigst in Haarlem (140 euro), Zoetermeer (126) en Eindhoven (111 euro). In sommige gemeenten vergoedt de Wet maatschappelijke ondersteuning de kosten voor een parkeerkaart geheel of gedeeltelijk. Zo is in Maastricht een gehandicaptenparkeerkaart gratis omdat de kosten volledig worden vergoed.

De kosten voor de aanleg van een gehandicaptenparkeerplaats lopen per gemeente ook zeer uiteen. Daar is Maastricht dan weer koploper met 635 euro, gevolgd door Tilburg (494) en Eindhoven (475)euro. In Den Haag, Almere en Ede gebeurt dit zonder extra kosten.

Zaanstad rekent 335,70 euro

Bij een optelsom van de totale kosten – aanvraag van een parkeerkaart, medische keuring en aanleg van een parkeerplaats – is Eindhoven het duurst: 651 euro. Op plek twee staat Maastricht (635 euro) en op drie Haarlemmermeer (612). Ede is het goedkoopst met 88,50 euro. In Zaanstad bedraagt de rekening 335,70 euro.

 

Reacties