POV wil weten of ook Zaanse politie kampt met te weinig mensen

Foto: Google Street View

De Partij voor Ouderen en Veiligheid wil van de burgemeester weten hoe hij de capaciteit van het Zaanse basisteam inschat naar aanleiding van alarmerende berichten over een landelijk tekort aan politiemensen en een gesprek met de onderzoeker die onlangs de kwetsbaarheid van de Zaanse gemeentelijke organisatie doorlichtte.

Onderzoeker Edward van der Torre, lector Gebiedsgebonden Politie met als onderzoeksthema’s lokale basis en ondermijning, heeft volgens fractievoorzitter Harrie van der Laan in een persoonlijk gesprek met de POV aangegevem dat ook in Zaanstad de capaciteit van de recherche te klein is om alle benodigde inzet en opsporing te kunnen leveren.

Stand van zaken

Van der Laan wil daarom van Jan Hamming horen hoe het precies zit. Hoe is de stand van zaken op dit moment in Zaanstad, is er een tekort aan agenten en rechercheurs en zo ja, hoeveel mensen zouden er dan idealiter bij moeten. Hij vraagt ook of Hamming, in navolging van de nieuwe Amsterdamse collega Femke Halsema gaat aandringen op meer agenten op straat en meer rechercheurs.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen