Gemeentelijk monument in de Weverstraat in Wormerveer te koop

Foto: Google Street View

Het gemeentelijk monument Weverstraat 26 in Wormerveer is te koop gezet voor 350.000 euro. Het voormalige koetshuis van zeepfabrikant Dekker (rechts op de foto hierboven) met een stenen paardenstal (links) en de achtergelegen koetsierswoning uit 1895 worden op Funda gepromoot als een ‘beleggingsobject met ontwikkelmogelijkheden’.

Het bijzondere pand is momenteel in gebruik als woonruimte met drie garages annex schuren, met een totale huuropbrengt van rond 15.000 euro per jaar. Daarnaast is er nog een tuin van 180 vierkante meter.

Mogelijkheden

Funda in business dook alvast eens in de mogelijkheden van de plek en het pand, omdat de status van gemeentelijk monument naast mogelijkheden zoals een onderhoudssubsidie van de gemeente ook beperkingen inhoudt. Er wordt een tweetal opties geschetst, ‘volstrekt ter illustratie en niet bindend’.

Zo zouden er in het bestaande pand twee driekamermaisonettes (van respectievelijk 81 en 72 vierkante meter), een vierkamermaisonette (94 vierkante meter) en een tweekamerappartement (van 49 vierkante meter) kunnen komen. Drie woningen profiteren in dat plan van de tuin, behalve de grootste kamermaisonette.

Huidige woning verhuurd

Omdat de huidige woning op de eerste etage momenteel voor onbepaalde tijd is verhuurd, hebben wij tevens een ontwikkeling laten schetsen met instandhouding van deze woning. Hierin is rekening gehouden met twee driekamermaisonettes en één tweekamerappartement. Samen met de opbrengst van de huidige huurder en de snelgroeiende vraag naar woningen in de Metropoolregio is dit, ons inziens, een uitgelezen kans,’ aldus Funda in business.

De huurcontracten voor de drie garages zijn volgens de website per direct opzegbaar. Wat er niet bij staat is dat de fundering nog niet is aangepakt.

Op donderdag 9 augustus is er een kijkdag, tussen 14:00 en 16:00 uur. Daarvoor dienen belangstellenden zich eerst aan te melden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen