Rest van de Westzijde gaat op de schop: hinder tot december 2019

Foto: Gemeente Zaanstad

Met ingang van augustus wordt het resterende deel van de Westzijde tussen het Ruijterveer en de Papenpadsloot vernieuwd. Volgens een brief van het college wordt momenteel in samenspraak met bewoners, ondernemers, scholen, busvervoerder Connexxion en hulpverleningsdiensten in beeld gebracht wat de mogelijkheden en consequenties zijn van de aanwijzing van de Westzijde tussen de Klokbaai en de Papenpadsloot als 30-kilometerzone

Voordat gestart wordt met de herinrichting, worden eerste de vele oude kabels en leidingen onder de bestrating vervangen. Die verplichte werkzaamheden van de nutsbedrijven hebben tot gevolg dat de de hele klus zes maanden langer gaat duren dan aanvankelijk was voorzien. Naar verwachting is de herinrichting in december volgend jaar af.

Eenrichtingsverkeer

Doordat er zowel in het trottoir als in de rijbaan gegraven zal worden, is het noodzakelijk gedurende het graafwerk van de nutsbedrijven één rijrichting af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer. Dit is nodig voor een veilige werkruimte voor de nutsbedrijven. Het verkeer wordt omgeleid via de Vincent van Goghweg-Provincialeweg-Stationsstraat/Vinkenstraat.

Wanneer de gemeente met de bestratingswerkzaamheden aan de slag gaat, zal steeds een wegvak van circa 80 meter afgesloten worden en is er geen doorgaand verkeer meer mogelijk. De Westzijde is dan niet als doorgaande route te gebruiken. Omleidingen vinden plaats via de Provinciale weg. Fietsers en voetgangers kunnen er dan wel langs.

Deel van de bomen wordt vervangen

Het deel dat nu aangepakt gaat worden sluit met het gebruikte materiaal en straatmeubilair aan bij de rest van de ‘nieuwe’ Westzijde. Een deel van de bomen wordt vervangen. In het verblijfs- en winkelgedeelte tussen de Stationsstraat en de Klokbaai wordt de 30-kilometerzone uitgebreid. Het gedeelte van de Papenpadsloot tot en met de Vincent van Goghweg is eerder vervangen en vorig jaar is de straat vanaf de Vinkenstraat tot aan het Ruijterveer aangepakt.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen