Laatste dagen voor tweede school Stichting Islamitisch Onderwijs

De Zaandamse vestiging aan de Zuidervaart.
De Zaandamse vestiging aan de Zuidervaart.
Foto: Google Street View

Nog enkele dagen en dan valt het doek voor het filiaal in Purmerend van de Zaandamse islamitische basisschool De Horizon. De Roos in de wijk Wheermolen hield het vijf jaar vol en telt nu zo’n 80 leerlingen. Er was bij de opening gerekend op 315 kinderen.

De verwachting is dat een deel van de leerlingen uit Purmerend en omstreken de overstap naar De Horizon zal maken, omdat dat onder hetzelfde bestuur – de Stichting Islamitisch Onderwijs Zaanstad (SIOZ) – valt. De vestiging in Purmerend redde het niet wegens tegenvallende leerlingenaantallen, maar voldeed ook niet aan de door de onderwijsinspectie gestelde kwaliteitseisen.

Zeer zwak

Na De Roos vorig jaar als ‘zeer zwak’ (presterend onder de wettelijke norm) te hebben gekwalificeerd werd dit jaar het vertrouwen in de school opgezegd. Zo bleek een onderwijzer zonder bevoegdheid in zijn eentje voor een klas te staan.

De Horizon in orde

De Horizon aan de Zuidervaart in Zaandam biedt volgens de inspectie wel voldoende kwalitei en het aantal leerlingen steeg er het afgelopen jaar van 198 naar 265. Omdat bijna alle kinderen er een niet-Nederlandse achtergrond hebben en het Nederlands niet hun moedertaal is, wordt in het nieuwe schooljaar begonnen met de Taalacademie voor extra lessen Nederlands.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen