VVD voorstander van een zesde school voor Havo/VWO

Foto: PxHere

De VVD pleit voor de bouw van een zesde school voor Havo- en VWO-onderwijs in Zaanstad, gezien ‘het overaanbod’ aan leerlingen dat er nu al is en met de groei van de Zaanse bevolking in het achterhoofd.

‘De VVD is zeer benieuwd naar de leerlingenprognose en zal mogelijk na de zomer met initiatieven op dit onderwerp komen,’ zei fractievoorzitter Marianne Doeves de Boer afgelopen donderdag tijdens het Zaanstad Beraad.

Tweetalig onderwijs

In het verkiezingsprogramma Zaanse allure schreef de VVD al voorstander te zijn van de komst van een tweetalige school voor Havo en VWO naar Zaanstad. Dat de zesde door Doeves de Boer genoemde school onderwijs zou moeten aanbieden in het Nederlands en in het Engels werd door haar niet genoemd.

Food en procestechniek

Overigens gaf de VVD in dat programma ook aan opnieuw te willen onderzoeken of een HBO-opleiding op het gebied van food en procestechniek in de Zaanstreek kansrijk is. Een dergelijke opleiding moet aansluiten op de steeds dringender vraag van het bedrijfsleven naar technisch geschoold personeel.

In het nieuwe coalitieakkoord wordt niet gesproken over een extra school voor Havo en VWO, maar wel over ‘goed onderwijs voor beroepen in de techniek en bouw, een ‘Hogeschool voor de Handen’’.. ‘Daarbij wordt ook gestreefd naar een HBO/WO-opleiding op het gebied van toerisme, hospitality, zorg, duurzaamheid en foodindustrie in Zaanstad.’

Lerarentekort

Doeves de Boer maakte tijdens het Zaanstad Beraad ook gewag van het steeds nijpender tekort aan onderwijzers in de hele Metropoolregio Amsterdam. Aan het begin van het schooljaar dat nu ten einde loopt kregen de Zaanse onderwijskoepels de roosters maar net aan sluitend. Dat belooft voor 2 september, de dag dat  de basisscholen na de zomervakantie weer van start gaan, nu een nóg grotere puzzel te worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen