SP en PvdA willen planning weten van werk aan de A8 en Coenbrug

Foto: Wikipedia

De fracties van de PvdA en SP hebben het college gevraagd hoe het zit met het onderzoek van Rijkswaterstaat naar het geluid dat wordt veroorzaakt door het verkeer op de A8. Dat zou begin dit jaar al klaar hebben moeten zijn.

Rijkswaterstaat wilde eerst het geluidsonderzoek afronden alvorens zich te richten op het ‘klapperen’ van de brug in de snelweg en vervolgens op ‘schermen en asfalt’ en tenslotte de snelheid. Het klapperen van de brug zorgt bij omwonenden voor veel overlast en de twee fracties vragen zich af of er al een termijn genoemd kan worden waarbinnen het probleem wordt aangepakt en hoe dat dan wordt gedaan.

Groot onderhoud A8 West

René Tuijn (PvdA) en Patrick Zoomermeijer (SP) hebben vernomen dat Rijkswaterstaat in 2019 groot onderhoud wil plegen aan de A8 West en hierbij de asfaltlaag wil vervangen door nieuw Zoab. Bij Westzaan zou sprake zijn van het aanbrengen van stiller dubbel Zoab. ’Klopt dit beeld en deze planning,’ vraagt het duo aan B&W.

Er van uitgaande dat dit inderdaad het geval is, geven Tuijn en Zoomermeijer de voorzet om met Rijkswaterstaat in gesprek te gaan over het toepassen van dit stillere asfalt over het hele traject. ‘Een en ander kan naadloos aansluiten op de maatregelen tegen het klapperen van de brug en onderhoud aan de gehele Coenbrug,’ schrijven de twee.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen