Klankbordgroep Poelenburg wil hernieuwd overleg over herrie De Weer

Foto: Google Street View

Het overleg over de geluidshinder die bewoners en omwonenden van De Weer in Zaandam ondervinden van de zogenoemde mollengang in de as van de straat verkeert in een impasse, volgens de Klankbordgroep Poelenburg (KBG) in een brief aan het college.

Volgens de belangengroep van de wijk zijn er veel meldingen van burgers die last hebben van lawaai, terwijl de gemeentelijke afdelingen die zich daarmee bezighouden stellen dat zich slechts één klager heeft gemeld. Dat laatste maakt het zeer onwaarschijnlijk dat iets aan de weg veranderd zal worden.

Motie

Sinds de raad een motie aannam over De Weer overleggen de gemeente en de KBG over de te treffen maatregelen om de verkeersveiligheid, en in het bijzonder die van overstekende schoolkinderen, daar te verbeteren.

Geen melding op gemeentelijke website

De klankbordgroep vermoedt dat veel mensen die geluidsoverlast ervaren dat wel bij haar aankaarten, maar geen ‘melding openbare ruimte’ op de website van de gemeente doen.‘Bewoners zijn er inmiddels van overtuigd geraakt dat de KBG actie onderneemt indien zij in hun klacht niet alleen staan. Zij die wel een melding op de website van Zaanstad hebben gedaan worden door schijnbaar willekeurige afdelingen nogal eens afgescheept met invalide argumenten of verwezen naar de politie,’ aldus het schrijven aan het college.

Nieuw overleg

Gezien het aantal omwonenden dat geluidsoverlast ervaart, verzoeken wij u dringend opnieuw in overleg met de KBG te willen treden, teneinde te zoeken naar mogelijkheden voor het bereiken van een voor de omwonenden acceptabele woonsituatie.’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen