Fortuinweg, Dr. Jan Mulderstraat en groot deel Guisweg op de schop

Dit deel van de Fortuinweg is het eerst aan de beurt.
Dit deel van de Fortuinweg is het eerst aan de beurt.
Foto: Google Street View

De Fortuinweg, de Dr. Jan Mulderstraat en een groot deel van de Guisweg in Zaandijk krijgen een opknapbeurt. De herinrichtingswerkzaamheden beginnen op 25 juni en zullen naar verwachting in november klaar zijn. Gestart wordt op de Fortuinweg met het deel tussen de John Lennonstraat en de Simon Gammerkade.

De belangrijkste verandering is dat de gemeente voor het politiebureau aan de Guishof een rotonde aanlegt. Vooruitlopend hierop wordt de Fortuinweg opnieuw geasfalteerd. De Dr. Jan Mulderstraat (foto hieronder) wordt ingericht als fietsstraat, omdat het om een belangrijke doorgaande fietsverbinding voor met name scholieren gaat. Auto’s mogen er rijden en parkeren, maar zijn te gast.

Nieuwe stoepen, verlichting en bomen

Langs de wegen die op de schop gaan vernieuwt de gemeente ook de trottoirs, de verlichting en een deel van de bomen.

Omdat de Fortuinweg de enige wijkontsluitingsweg is, hebben de werkzaamheden tijdelijk gevolgen voor de bereikbaarheid van Rooswijk. De rotonde en de fietsstraat worden daarom in de vakantieperiode aangelegd en een deel van het werk gebeurt in de avond en nacht, maar omrijden is niet altijd te voorkomen.

Naast de gele borden met de omleidingsroutes worden regelmatig verkeersregelaars ingezet om het verkeer in goede banen te leiden.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen