Petitie voor behoud kinderopvang Fleurig in Kogerveld

Foto: Illustratie van de petitie voor het behoud van de kinderopvang.

Er is een petitie gestart om het voortbestaan van kinderopvang Fleurig aan de Dovenetelweg in Zaandam mogelijk te maken. Die opvang zit nu in de voormalige basisschool Schatrijk, maar de gemeente wil dat pand slopen omdat het niet meer aan de eisen voldoet.

Fleurig, dat 34 kinderen opvangt en zeven personeelsleden telt, heeft nog geen alternatieve locatie in de Kogerveldwijk kunnen vinden. De petitie was vanmorgen door vijftien mensen getekend.

Meer geld voor opvang

De precaire situatie van de Zaandamse opvang staat in schril contrast met juichende berichten uit Den Haag: nagenoeg alle werkende ouders met kinderen op de crèche, de gastouderopvang of de buitenschoolse opvang gaan er vanaf 1 januari 2019 op vooruit, zo meldde het kabinet. Door een hogere kinderopvangtoeslag zijn zij per saldo minder kwijt aan opvang.

Het kabinet verhoogt ook de kinderbijslag en het kindgebonden budget. Gezinnen met kinderen en werkende ouders worden financieel tegemoetgekomen. Er gaan met ingang van het nieuwe jaar ook nieuwe kwaliteitsmaatregelen in.

Het kabinet verhoogt het budget voor de kinderopvangtoeslag met 248 miljoen euro per jaar. De maximale uurprijzen voor de dagopvang die de overheid vergoedt gaan omhoog van 7,45 euro per uur naar 8,02 euro per uur.

Ouders met een verzamelinkomen van 50.000 euro (circa anderhalf keer modaal) en met één kind op de dagopvang krijgen straks ruim 80 procent van de maximumuurprijs vergoed, in plaats van de huidige 77 procent. Ouders met een verzamelinkomen van 23.000 euro krijgen in plaats van de huidige 94 straks 96 procent van de maximumuurprijs vergoed voor het eerste kind.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen