Vragen over gevaarlijk hoog gras in middenberm Provincialeweg

Foto: PxHere

Democratisch Zaanstad heeft vragen gesteld over het hoge gras en onkruid in de middenberm van de Provincialeweg. Dat is volgens raadslid Inge Felices Hernandez op meerdere plekken meer dan een halve meter hoog.

Bestuurders hebben hierdoor geen vrij zicht op het verkeer wanneer ze de weg oversteken. Medewerkers van het tankstation van Lukoil in Zaandam vonden de situatie ter plaatse dusdanig gevaarlijk dat zij er melding van maakten, maar er werd niet gemaaid en enkele weken later gebeurde er een ongeluk. Bijgaande foto’s zijn door DZ ter illustratie bij de vragen gevoegd.

De fractie wil van het college weten hoeveel ongevallen er zijn geweest die in verband kunnen worden gebracht met het hoge gras, hoeveel doden en gewonden daarbij zijn gevallen, of er claims bij de gemeente zijn binnengekomen en waarom de middenberm niet gemaaid wordt.

Wat gaat u hieraan doen om ongevallen door deze oorzaak in de toekomst te voorkomen en hoe wordt het onderhoud van het groen gemonitord?’ vraagt DZ ook nog.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen