Busvervoer donderdag plat in grote delen van de provincie

Foto: Twitter / Simone Vogel

Busreizigers die donderdag buiten de regio willen reizen, moeten rekening houden met een nieuwe staking. In de vervoerregio’s Haarlem-IJmond, Noord-Holland Noord en Amstel-Meerlanden leggen de chauffeurs het werk neer.

De regio Haarlem-IJmond bestaat uit Uitgeest, Velsen, Beverwijk, Heemskerk, Haarlem, Heemstede, Zandvoort, Bloemendaal en Haarlemmerliede en Spaarnwoude; Amstelland-Meerlanden uit Haarlemmermeer, Aalsmeer, Diemen, Amstelveen, Ouder-Amstel, Uithoorn. Noord-Holland Noord beslaat alle gemeenten ten noorden van Uitgeest.

Wel bussen in Zaanstreek-Waterland

Alleen in Zaanstreek-Waterland, Amsterdam en het Gooi rijden wel streekbussen, al moeten reizigers er rekening mee houden dat ook daar bussen niet (altijd) zullen rijden en er mogelijk vertragingen zullen optreden.

De chauffeurs strijden nog steeds voor concrete toezeggingen over vijf minuten pauze eens in de 2,5 uur en een einde aan hun hoge werkdruk. De aangekondigde staking is onderdeel van estafette-acties. Nu de eindexamens voorbij zijn, gaan die ook op werkdagen verder in plaats van uitsluitend op de zaterdag.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen