Meldkamer Zaanstreek-Waterland verhuist op 5 juni naar Haarlem

Foto: Wikimedia

De meldkamer Zaanstreek-Waterland van brandweer en politie verhuist op 5 juni naar de tijdelijke meldkamer Kennemerland in Haarlem. Het Ministerie van Justitie en Veiligheid draagt de extra kosten van 483.230 euro die voortvloeien uit het feit dat de uiteindelijke meldkamer Noord-Holland nog niet klaar is.

De laatste had half 2018 operationeel moeten zijn, maar dat gaat als gevolg van een vertraging in de oplevering van het landelijke C2000-communicatiesysteem niet lukken. De nijpende problemen op de meldkamer Zaanstreek-Waterland – de politie heeft onvoldoende personeel om de continuïteit van de dienstverlening in onze regio te waarborgen – heeft geleid tot deze tussenoplossing.

Het streven is nu om de gezamenlijke meldkamer Noord-Holland in het eerste kwartaal van 2019 operationeel te hebben. Vanaf dat moment worden aan de tijdelijke meldkamers Kennemerland en Zaanstreek-Waterland die van ambulancezorg Zaanstreek-Waterland, de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord en de Koninklijke Marechaussee op Schiphol toegevoegd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen