PvdA zet vraagtekens bij afsluiten parkeerplaats Galjoenstraat wegens overlast

Foto: Google Street View

Het parkeerterrein aan de Galjoenstraat in Zaandam zal worden afgesloten omdat bewoners van de Galjoen-, Schoener- en Fluitstraat er ‘s avonds en ‘s nachts al jaren overlast door ervaren. De PvdA vraagt nu aan het college of daarvoor geen minder rigoreuze oplossing voorhanden was.

Het afsluiten van het parkeerterrein kan namelijk ook effect hebben voor eventuele parkeerdruk in de wijk,’ schrijven de raadsleden Eylem Koseoglu en Geert Rijken. Ze willen in dat licht weten of er gesprekken hebben plaatsgevonden tussen de gemeente, de politie en de omwonenden over de overlast en of de camera die de afgelopen maanden op het plein naast de Vrije School heeft gehangen het verwachte effect heeft gehad.

Wie zorgen voor de overlast?

Heeft dit geleid tot extra handhaving, aanhoudingen, verbalen, etcetera? Zo nee, waarom niet? Zijn het jongeren die voor overlast zorgen op het parkeerterrein? Zo ja, is dat een bekend probleem in de buurt? Zijn deze jongeren bekenden van de politie? Zijn hier jeugdboa’s op gezet? Zo nee, waarom niet?’

De fractie vraagt zich ook af of het sluiten van de parkeerplaats er niet voor gaat zorgen dat de overlast zich naar een andere plek in Peldersveld verplaatst.

In de brief die bewoners van de drie straten van de gemeente kregen staat dat in de Fluitstraat, Galjoenstraat en Thijssestraat in de avonduren nog voldoende parkeergelegenheid overblijft. Vinden de bewoners dit ook, vragen Koseoglu en Rijken en welke gegevens zijn er bekend over de parkeerdruk in de wijk?

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen