VVD niet gerust op gevolgen plannen Amsterdam voor Zaanse woningen

Foto: Rockman

De VVD is niet gerust op de gevolgen van de aanleg van een groot festivalterrein in Amsterdam voor de woningbouwplannen op het Hembrugterrein en in de Achtersluispolder.

Amsterdam is bezig met het aanleggen van een festivalterrein aan de rand van Westpoort, bestemd voor grootschalige techno- en dancefestivals en, volgens de VVD, ‘dus met veel kans op geluidsoverlast voor omwonenden’. Amsterdam wilde er oorspronkelijk zestien, mogelijk tweedaagse festivals per jaar te houden, maar dat aantal is teruggebracht tot ‘waarschijnlijk’ zes tot zeven.

Provincie tegen

Amsterdam doet nog onderzoek naar de realisatie van het terrein en daar zijn diverse werkgroepen ingericht voor dat onderzoek. De provincie is tegen de plannen, omdat het gebied broodnodig is voor de bestemming industrie die er nu op rust. Een inwoner van Westzaan trok al eerder aan de bel wegens de vrees voor geluidsoverlast.

‘Voor het Hembrugterrein is vastgesteld dat er niet te veel evenementen mogen worden georganiseerd in verband met overlast van de bewoners,’ weet de VVD. Raadslid Rina Schenk heeft het college daarom schriftelijke vragen gesteld en wil onder andere horen of er overleg is geweest tussen Zaanstad en Amsterdam over het festivalterrein pal aan de overkant van het Noordzeekanaal. Want ‘wat betekent extra geluid voor de ontwikkelingen van het Hembrugterrein en de transformatie van de Achtersluispolder in verband met woningbouw?’ En voor het evenementenbeleid op het Hembrugterrein?

Kan Zaanstad meepraten?

De VVD zou graag zien dat inwoners en ambtenaren van Zaanstad meedoen aan het Amsterdamse onderzoek naar de realisatie van het festivalterrein.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen