Provincie maant gemeente vaart te maken met inlopen achterstallig onderhoud

Foto: Wikipedia

De provincie heeft het gemeentebestuur gewaarschuwd dat haast moet worden gemaakt met de aanpak van achterstallig onderhoud. ‘Wij adviseren u met klem om deze achterstand te blijven aanpakken zodanig dat eventuele kapitaalvernietiging voorkomen kan worden,’ staat in een brief aan de gemeenteraad.

De provincie houdt toezicht op de financiën van alle Noord-Hollandse gemeenten en constateerde dat de begroting 2018 van Zaanstad weliswaar geen ‘structureel en reëel evenwicht’ laat zien, maar dat dit wordt hersteld in de meerjarenraming. ‘Wij rekenen erop dat deze financiële verbetering door u bestendigd kan worden,’ zo valt in het door commissaris van de Koning Johan Remkes ondertekende schrijven te lezen.

In de begroting 2018 geeft u aan dat de komende vijf jaren extra investeringen worden gedaan om de onderhoudsachterstand gedeeltelijk weg te werken naar een acceptabel niveau,’ heeft Haarlem uit de aangeleverde cijfers en plannen opgemaakt.

Preventief toezicht niet nodig

De provincie is verheugd dat de nota Onderhoud kapitaalgoederen openbare tuimte inmiddels is vastgesteld en dat de nieuwe raad zich gaat bezighouden met het actualiseren van het gemeentelijke rioleringsplan. Voorlopig is er geen aanleiding om Zaanstad onder preventief toezicht te plaatsen.

.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen