Verzilverlening SVn roept bij de PvdA nogal wat vragen op

Foto: Pixabay

De PvdA heeft vragen gesteld over de Verzilverlening die door het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting wordt aangeboden om de overwaarde van een huis te investeren in woningverbetering.

Omdat die lening, inclusief de door de jaren heen opgebouwde rente, pas terugbetaald wordt op het moment van verkoop, betekent dit voor mensen met een laag inkomen geen verhoging van hun maandlasten. De PvdA constateert dat steeds meer ouderen ervoor kiezen om preventief aanpassingen in en aan hun woning te laten uitvoeren, om er zeker van te zijn dat ze er lang zelfstandig kunnen blijven wonen. Zaanstad biedt de Verzilverlening die daarvoor eventueel zou kunnen worden gebruikt echter niet aan.

De fractie van de PvdA wil nu onder andere van het college weten of dat bekend is met de Verzilverlening van het Svn, of die in de regio al wordt toegepast, wat er precies mee betaald kan worden – alleen zorggerelateerde zaken of ook bijvoorbeeld verduurzaming – en aan welke voorwaarden zou moeten worden voldaan voor het verstrekken van de lening.

Ziet het college een rol voor de gemeente weggelegd bij het verstrekken van dit soort leningen aan inwoner van Zaanstad en zo ja, hoe? En zo nee, waarom niet?

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen