‘Opslagvrije parkeerplaats naast Cultureel Raadhuis tijdens woningbouw’

Het Cultureel Raadhuis met links een deel van de parkeerplaats.
Het Cultureel Raadhuis met links een deel van de parkeerplaats.
Foto: Google Street View

Het bestuur van de Herbert Vermeulen Stichting is bezorgd dat de bereikbaarheid van het Cultureel Raadhuis in Assendelft te lijden zal hebben onder de bouw van drie woningen aan de Dorpsstraat 362, op het terrein van de voormalige timmerfabriek.

In een zienswijze op het daarvoor gewijzigde bestemmingsplan schrijft voorzitter P.M.J. Kroesen-van Gelderen geen bezwaar te maken tegen die nieuwe huizen, maar wel te vrezen dat de aannemer gedurende de bouw gebruik zal gaan maken van de aangrenzende parkeerplaats voor de opslag van bouwmaterialen, werkketen en containers.

Het parkeerterrein ter plaatse wordt gebruikt tijdens begrafenissen, voor kerkbezoek, voor activiteiten in het Cultureel Raadhuis en bij andere gelegenheden. ‘Wij verzoeken u om erop toe te zien dat het kerkplein/parkeerterrein vrij blijft van de opslag van bouwmaterialen, werkketen en containers,’ schrijft Kroesen-Van Gelderen.

‘Oplossing op eigen terrein zoeken’

De bouwer dient op eigen terrein ruimte voor opslag te vinden, zodat daar door gebruikers van de parkeerplaats geen hinder van wordt ondervonden, aldus de voorzitter van de stichting die het Cultureel Raadhuis  aan de Dorpsstraat 370 in beheer heeft.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen