Beatrixbrug bij West-Knollendam wordt de Prinses Amaliabrug

Foto: Provincie Noord-Holland

De provincie gaat de Beatrixbrug in de N246 bij West-Knollendam vernieuwen en omdopen tot Prinses Amaliabrug, omdat een paar kilometer verderop in Zaanstad ook een Beatrixbrug ligt. Het Koninklijk Huis heeft toestemming gegeven voor de naamsverandering.

De vernieuwing van de Beatrixbrug en de vervanging van de Kogerpolderbrug (foto hieronder) maken deel uit van het groot onderhoud dat de provincie uitvoert aan de N246 en een deel van de N244. De provincie voert meteen wegverbeteringen door, zoals de aanleg van nieuwe kruispunten en fietsoversteekplaatsen.

De werkzaamheden duren tot en met eind volgend jaar. Aannemer Dura Vermeer is al begonnen met de voorbereidingen.

Vanaf september een noodbrug

Vanaf september komt er een tijdelijke brug met twee rijstroken naast de huidige Beatrixbrug te liggen. De doorstroming van het verkeer blijft daardoor tijdens het werk zoveel mogelijk in stand. Wel wordt de maximumsnelheid, voor de veiligheid van de weggebruikers en de wegwerkers, op en rond de tijdelijke brug aangepast naar 50 kilometer per uur. Bij de vernieuwing van de Kogerpolderbrug wordt dezelfde werkwijze toegepast.

De Prinses Amaliabrug wordt in maart 2019 in gebruik genomen. De nieuwe Kogerpolderbrug is eind 2019 klaar.

Wegverbeteringen

De N246 krijgt een grote onderhoudsbeurt vanaf de N203 bij Krommenie, via de Beatrixbrug tot en met de Kogerpolderbrug. Het deel van de N244 dat aangepakt wordt, loopt vanaf de Kogerpolderbrug tot aan de aansluiting met de N243 en N242 bij Alkmaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen