Buitenbad van de Crommenije op 18 mei in alle vroegte open

Een deel van het - nu alleen nog met regenwater gevulde - kleuterbad.
Foto: Sportbedrijf Zaanstad

Het nieuwe buitenbad van de Crommenije in Krommenie gaat op vrijdag 18 mei om zeven uur ‘s morgens open. Vanaf dat moment is het buitenbad dagelijks geopend.

Abonnementen zijn sinds vanochtend verkrijgbaar. Om het eerste seizoen te vieren en omdat het bad later open gaat dan gehoopt, krijgen zwemmers vijftien procent korting op een abonnement en ontvangen ze twee vrijkaartjes voor alle zwembaden van het Sportbedrijf Zaanstad.

Koud voorjaar spelbreker

Dat de streefdatum voor de opening niet gehaald werd en de grote dag daarna nog een aantal keren moest worden uitgesteld kwam name door het koude voorjaar. Daardoor kon het bad niet eerder gecoat worden en wilde het gras er omheen niet groeien. Om 18 mei te halen is er nu voor gekozen om graszoden te leggen in plaats van gras in te zaaien. Op de zoden mag pas half mei gelopen worden.

Wedstrijdbad van 50 meter

Tot die tijd worden ook de bassins gevuld en de installaties ingeregeld door experts op het gebied van zwemwater. Daarna heeft Zaanstad er een wedstrijdbad van 50 meter bij met een aparte duikkuil, met een hoge en een lage duikplank.

Naast het bad ligt een Duo racer glijbaan (hieronder een impressie) met tijdwaarneming. Voor de jongsten is er een apart kleuterbad. Het binnenbad is al sinds 8 januari open.

 

Reacties

article
14035
Buitenbad van de Crommenije gaat op 18 april voor het eerst open
Het nieuwe buitenbad van de Crommenije in Krommenie gaat op vrijdag 18 mei om zeven
https://zaanstad.nieuws.nl/actueel/14035/buitenbad-crommenije-op-18-mei-vroegte-open/
2018-04-16T14:04:22+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/389/2018/04/16140235/peuterbad.png
Actueel