Vanaf morgenochtend weer vier rijstroken op brug A7

Foto: Screenshot camera Rijkswaterstaat

De afgesloten rijstrook van de A7 richting Zaanstad gaat morgenochtend weer open. Vanaf dat moment zijn er weer vier rijstroken beschikbaar voor het verkeer over de brug bij Purmerend, twee in beide richtingen.

Om de rijstrook veilig open te kunnen stellen is de A7 vanaf van vanavond tot tot morgenochtend in de richting van Amsterdam afgesloten tussen afrit 6 en afrit 4. Er wordt geasfalteerd, de belijning wordt aangepast en de afzettingen worden verwijderd. Weggebruikers worden ter plekke omgeleid. De rijstrook ging op zaterdagochtend 18 mei dicht zodat er een veilige buffer ontstond tussen het verkeer en het gedeelte van de brug waar mensen aan het werk zijn.

Inmiddels is het werk zo ver gevorderd dat de rijstrook weer vrijgemaakt kan worden voor het verkeer. Vanaf eind juli wordt de andere kant van de brug versterkt en rijdt het verkeer over het al versterkte brugdeel. Momenteel wordt onderzocht of het mogelijk is om de vier rijstroken tot het einde van het werk open te houden. Het verbod voor vrachtwagens en bussen om over de brug te rijden blijft ieder geval tot die tijd gelden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen