Zaterdag 29 juni geen treinverkeer van en naar Amsterdam CS

Foto: Wikimedia / Marianne Cornelissen-Kuyt

De volgende fase van de verbouwing en renovatie van station Amsterdam Centraal is aanstaande. Op zaterdag 29 juni kunnen er de hele dag geen treinen rijden van, naar en via het station. Op zondag 30 juni en maandag 1 juli zijn er de hele dag maar zeer beperkt treinen tussen Amsterdam Centraal en Sloterdijk, wat vooral gevolgen heeft voor reizigers op het traject Amsterdam Centraal en Zaandam.

Reizigers maken dan gebruik van omreisroutes wat extra overstappen betekent of een deel van de reis afleggen met bus of metro. Dit kan met een NS-vervoerbewijs. Reizigers moeten daarbij rekening houden met extra reistijd. Morgen over een week gaan de sporen 14 en 15 uit dienst. Aannemer Dura Vermeer gaat ze weghalen en vervolgens in juli starten met het demonteren van de eerste spoorbrug aan de Oostkant van het station. Ook wordt de bovenleiding op bepaalde punten aangepast. Van 2 tot en met 5 juli volgt Strukton met het indrukken van de damwanden voor de bouw van de nieuwe ondergrondse fietsenstalling aan de oostkant van het station.

Sluiting reizigerstunnel

Dit betekent dat de sporen 14 en 15 maandenlang niet beschikbaar zijn voor treinverkeer. Als gevolg hiervan sluit ProRail met ingang van 24 juni ook een groot deel van de Oostelijke reizigerstunnel aan de IJ-zijde van het station af. De grootschalige werkzaamheden hebben behoorlijke impact op looproutes van reizigers en in de dienstregeling van de treinen. Reizigers wordt geadviseerd voor vertrek de reisplanner te raadplegen en rekening te houden met extra reistijd.

Van 24 juni tot en met 28 juni rijden tussen Utrecht Centraal en Amsterdam Centraal en Enkhuizen en Amsterdam Centraal minder treinen. Van 2 juli tot en met 7 juli is dat tussen Amsterdam Centraal en Hilversum/Almere. Op andere trajecten zijn er wijzigingen in de dienstregeling en in vertrek- en aankomstsporen. De reden voor de verbouwing is dat naar verwachting het aantal treinreizigers op Amsterdam Centraal zal stijgen van 200.000 naar 275.000 per dag in 2030. Ook voor het goederenvervoer komt meer ruimte.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen