POV en CDA willen twee in plaats van drie parkeertarieven

Foto: Gemeente Zaanstad

Ambtenaren hebben het druk met het beoordelen van bezwaarschriften over onterecht opgelegde parkeerboetes omdat de scanauto foute info doorgeeft. Volgens de POV en het CDA kan dat beter en met minder inzet van menskracht op het stadhuis als Zaanstad van drie overstapt op twee parkeertarieven.

In het centrum van Zaandam is parkeren met 3,60 per uur (van maandag tot en met zaterdag van 09:00 tot 23:00 uur en op zondag van 12:00 tot 17:00 uur) het duurst, maar er gelden ook nog tarieven van 2,40 en 1,80 per uur (van maandag tot en met zaterdag van 09:00 tot 18:00 uur)in twee andere zones. De raadsleden Jaap Keijser (Partij voor ouderen en veiligheid) en Julie van ‘t Veer (CDA) vinden dat het bij verschillende parkeertarieven voor iedereen duidelijk moet zijn hoeveel waar betaald moet worden, en daar schort het nu aan.

Parkeerapps

De tariefzones zijn in verschillende parkeerapps niet altijd goed gescheiden en wanneer er aan de rand van een zone wordt geparkeerd wijst zo’n app regelmatig de verkeerde zone aan om te betalen. Komt vervolgens de scanauto lands dan concludeert de computer dat er niet is betaald en wordt er een naheffing parkeerbelasting opgelegd. Het gevolg: verontwaardigde burgers en een stroom bezwaarschriften voor de ambtenarij. Keijser en Van ’t Veer stellen voor om de parkeertarieven te verdelen over twee parkeerzones (hoog stedelijk en stedelijk) en om daarin een duidelijke scheiding aan te brengen. Hun motie van deze strekking komt morgen ter sprake in de raadsvergadering.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen