Voorlopig eerder paraplu dan parasol onder handbereik houden

Foto: Pexels / Zainab Aamir

Wat warmte, wat meer zon en vooral wat minder hemelwater. Veel mensen hunkeren naar wat zomerse omstandigheden. Gaan we die richting de vakantie ook krijgen?

Juni is fris en wisselvallig begonnen met temperaturen die gemiddeld een graad of 3 onder normaal lagen, maar op sommige dagen was het nog kouder. In de tweede helft van juni lijkt het zo koud niet meer te worden, zo probeert Weer Online de moed erin te houden. De temperatuur schommelt de komende week rond normale waarden van 18 graden op de Wadden tot 22 in het zuidoosten. Het is daarbij wel weer een komen en gaan van regenzones en buien. De warme jas kan thuis blijven, maar de paraplu of regenkleding binnen handbereik houden is een goed idee.

Bron: Weer Online

Eind juni krijgt zonnig en droog weer waarschijnlijk de overhand, aldus de meteorologen. Enkele lokale regen- en onweersbuien blijven mogelijk, maar het kletsnatte en vaak ook sombere weer van de afgelopen weken lijken we geleidelijk kwijt te raken. Hoe warm het daarbij wordt is nog onzeker, omdat niet duidelijk is uit welke hoek de wind gaat waaien. Sommige berekeningen komen met een zuiden- tot zuidoostenwind en dan is er kans op zomerse dagen met maxima van 25 graden of meer. Blijft de wind echter vanaf zee waaien dan zal de temperatuur niet veel hoger uitkomen dan de 19 tot 23 graden die normaal is voor eind juni.

Het vrij zonnige en droge weer lijkt begin juli nog even door te zetten. Daarbij is de kans op normale temperaturen het grootst. Aan het begin van juli is het gemiddeld 20 graden in Den Helder tot ruim 23 in Maastricht. Zodra de zomervakanties beginnen staan alle signalen op normaal Nederlands zomerweer. Dat betekent dat je het beste rekening kunt houden met een mix van wolken, zon en buien bij temperaturen van grofweg 20 tot 25 graden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen