Vanaf 10:00 uur open dag Veiligheidsregio in Zaandam

Foto: Veiligheidsregio Zaanstreek - Waterland

De Veiligheidsdag van Veiligheidsregio Zaanstreek – Waterland laat vandaag zien wat de hulpdiensten in huis hebben tijdens een open dag. Tussen 10:00 en 16:00 uur is iedereen van harte welkom op het terrein van de brandweerkazerne aan het Prins Bernhardplein 112 in Zaandam.

Dit jaar is het tien jaar geleden dat de Veiligheidsregio werd opgericht en Zaanstad viert haar 50-jarig bestaan. Aanleiding om iedereen uit te nodigen voor een kijkje achter de schermen van de samenwerkende hulpdiensten.  ‘We bieden een mooie mix aan activiteiten en bezienswaardigheden voor onze bezoekers,’ vertelt Justin Peet, één van de coördinatoren. ‘Er is heel veel te beleven en te zien. Dus kom een rondje meerijden in een brandweerauto, stel je hoogtevrees op de proef door omhoog te gaan in de korf van een autoladder of communiceer met brandweerduikers in een duiktank.’ Om maar eens wat de noemen.

Nieuw materieel

Onder meer de politie, de ambulancedienst en het Rode Kruis laten zien hoe ze te werk gaan. Zo kunnen bezoekers van dichtbij meekijken hoe de hulpdiensten samenwerken na een aanrijding tussen auto’s en het blussen van een brand. Naast de vele activiteiten zijn er meerdere nieuwe voer- en vaartuigen te bewonderen. Op de Veiligheidsdag zijn ook de nieuwe tankautospuit, autoladder, snel inzetbare boot en het hulpverleningsvoertuig te bewonderen die de Veiligheidsregio Zaanstreek – Waterland de afgelopen jaren in gebruik heeft genomen. Aan de kinderen is volop gedacht. Zij kunnen meedoen met diverse spelletjes, zoals het blussen met een waterslang en meedoen met een speurtocht.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen