Deadline nadert voor nieuwe invulling muziekonderwijs

10 jun , 15:26 Actueel
screenshot 20240610 185551
Enerzijds FluXus en anderzijds de Vereniging Zaanse Muziekschool (VZM) en de eind vorig jaar opgerichte Stichting Muziekschool Zaanstad (SMZ) moeten het nog deze maand eens worden over wat toegankelijk kwalitatief muziekonderwijs is en over de vraag hoe door de gemeente gesubsidieerd muziekonderwijs in het pand van FluXus aan de Westzijde 148 in Zaandam georganiseerd zou moeten worden. Daarover verschillen ze van mening.
De partijen hebben de gemeente benaderd voor ondersteuning bij het oplossen van deze discussie en de gemeente startte daarop een mediationtraject. Dit is echter voortijds afgebroken en Zaanstad heeft op verzoek van de betrokken partijen het voortouw genomen om mogelijke scenario’s voor toekomstige samenwerking in beeld te brengen. In het belang van de kwaliteit van het muziekonderwijs is er een deadline gesteld voor de afronding van de besprekingen, die op 1 juli afloopt. Dan moeten er concrete afspraken op papier staan.

Nieuwe directeur

Per 1 april is Vincent van Kekerix aangesteld als directeur van FluXus. Hij heeft in uiteenlopende rollen kennis en ervaring opgedaan in verschillende onderdelen van de culturele en creatieve sector. Met zijn aantreden heeft Mireille Stuart haar periode als interim directeur afgesloten. Van Kekerix heeft onder meer tot taak het doorontwikkelen van de rol van FluXus als netwerkorganisatie, het versterken van de interne organisatie en het verbinden van vrijwilligers, cultuurmakers en maatschappelijke partners in Zaanstad. Als centrum voor de kunsten vervult Fluxus rollen op verschillende gebieden, die momenteel geactualiseerd worden. De komende maanden worden gebruikt om tot een herijkte visie te komen en daarbij behorende acties en activiteiten op te stellen.