Statiegeld voor nieuwe spellen bewoners Pennemes

Foto: Natuur en Milieufederatie Noord-Holland

Het inzamelpercentage van statiegeldverpakkingen moet omhoog voor een schoner milieu. In een gezamenlijke inspanning om dat te bereiken heeft de Natuur en Milieufederatie Noord-Holland en Verpact (eerder Stichting Afvalfonds Verpakkingen) een pilotproject gelanceerd in zorgcentrum Pennemes in Zaandam: inzamelen voor een gezamenlijk goed doel.

‘Een veelbelovende richting om de inzameling te verhogen, is het creëren van lokale initiatieven waarbij buurtbewoners en bezoekers worden gestimuleerd om gezamenlijk statiegeldverpakkingen in te zamelen. Het opgehaalde statiegeld wordt vervolgens ingezet voor maatschappelijke doelen,’ zo luidt de achterliggende gedachte. Pennemes zet het opgehaalde statiegeld in om nieuwe gezelschapsspellen aan te schaffen voor de wekelijkse spelletjesmiddagen.

Win-win-win

Rutger de Graaf van Pennemes: ‘We bieden de beste zorg aan onze bewoners en de wekelijkse spelletjesmiddag is daar een onderdeel van. Door deze inzamelactie zorgen we samen goed voor het milieu én kunnen we straks genieten van leuke nieuwe spellen. Een win-win-win-situatie. We roepen dan ook iedereen in de wijk op om hun statiegeldflesjes en blikjes bij ons in te leveren.’ De 91-jarige bewoonster mevrouw Koedooder deponeerde het eerste flesje in het inzamelsysteem waarmee de pilot officieel van start is gegaan. De proef loopt tot september en wordt daarna geëvalueerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen