Gemeente zet Noord op de kaart tijdens voorjaarsmarkt

Foto: Google Street View

Tijdens de voorjaarsmarkt van Krommenie op zaterdag 25 mei kunnen belangstellenden tussen 10:00 en 17:00 uur voor informatie over de toekomst van Zaanstad Noord terecht bij een kraam van de gemeente. Men kan ook aansluiten bij verschillende activiteiten rondom de Nauernasche Vaart, zoals een wandeling met een historicus of een stedenbouwkundige.

In de Vermaning in Krommenie is alles te weten te komen over de ontwikkelingen rondom de Nauernasche Vaart en het dorpslint van Krommenie. Daar kunnen ook ideeën voor het gebied worden gedeeld met mensen van de gemeente. Vanaf 15:00 uur staat in de Vermaning een gesprek tussen verschillende culturele en maatschappelijke partijen over de cultuur en samenleving in het dorp op de agenda. Daarbij zijn toehoorders van harte welkom.

Wandelingen

Het gebied aan beide kanten van de Nauernasche Vaart heeft een bijzondere geschiedenis en de komende jaren gaat er veel gebeuren. Bij een wandeling langs de ontwikkelingen en bijzondere plekken langs de vaart wordt dat inzichtelijk gemaakt door een stedenbouwkundige. De tocht duurt ongeveer een uur en start om 13:30 uur. Op hetzelfde tijdstip vertrekt ook een groep met begeleiding van een historicus, die het gebied vanuit zijn vakgebied beziet. Zelf op onderzoek uitgaan kan met de interactieve routekaart die op de dag zelf op te halen is bij de gemeentelijke informatiekraam op de markt of in de Vermaning. Opgeven voor één van de georganiseerde wandelingen kan door een e-mail te sturen naar [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen