Lidl Wormerveer verkast naar de Vlasblomweg

Foto: Gemeente Zaanstad

Lidl wil een nieuwe supermarkt bouwen aan de Vlasblomweg in Wormerveer en het college heeft daarvoor nu het Ruimtelijk Programma van Eisen vastgesteld. De prijsvechter en de gemeente sloten al in 2022 een intentieovereenkomst om de haalbaarheid van het plan te onderzoeken. Het antwoord is een ‘go’.


De supermarkt moet een winkelvloer van circa 1495 vierkante meter krijgen, 94 auto parkeerplaatsen en 64 fietsparkeerplekken op eigen terrein. De omvang van de Lidl-vestiging aan de Cor Bruijnweg wordt omschreven als ‘redelijk beperkt’ en er zijn geen uitbreidingsmogelijkheden. Lidl ging daarom op zoek naar een andere locatie in Wormerveer Noord en vond die aan de Vlasblomweg. ‘Per saldo wordt de consumentenverzorging verbeterd omdat de nieuwe bewoners van het Zaankwartier een supermarkt in de directe omgeving krijgen. De bewoners in de omgeving van de Cor Bruijnweg zullen iets verder moeten reizen voor een supermarkt, maar deze afstand is ruimtelijk aanvaardbaar. Lidl blijft redelijk dichtbij en ook het centrum van Wormerveer is een goed alternatief,’ aldus het college.

Terrein al gekocht

Lidl heeft percelen aan de Vlasblomweg gekocht die direct naast het Zaankwartier liggen, met het oogmerk om daar een supermarkt te realiseren. De ontwikkelaar van het Zaankwartier is daarmee akkoord. Dat betekent dat er geen super komt binnen de nieuwe buurt op de plek van Meneba, maar er direct naast. Vrachtauto’s krijgen er een eigen inrit om te lossen en te laden en Lidl zorgt ervoor dat vrachtauto’s altijd een rondje op het bedrijventerrein rijden, zodat er alleen sprake zal zijn van ‘links afslaan’ zonder dode hoek.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen