Bouw complex Timbr in Slachthuisstraat start in juli

Foto: De Architekten Cie

Heddes Bouw & Ontwikkeling start naar verwachting in juli dit jaar met de bouw van Timbr, op de locatie van de naar het Blooksven verhuisde Praktijkschool De Faam aan de Slachthuisstraat in Zaandam. Het wordt een bijzonder modulair en circulair gebouw van dertien verdiepingen hoog, met 158 sociale en middeldure huurwoningen.

De woningen gaan verhuurd worden door ZVH en komen tot stand in samenwerking met projectontwikkelaar Blauwhoed / Koers. Er komen twee- en driekamerappartementen rondom een grote gemeenschappelijke binnentuin. Op de begane grond is er voor de levendigheid ruimte voor maatschappelijke activiteiten. Om de sociale cohesie tussen bewoners te versterken wordt ‘community building’ ingezet met gezamenlijke voorzieningen waaronder een gemeenschappelijke woonkamer op de begane grond waar gewerkt kan worden en gezamenlijke activiteiten gehouden kunnen worden.

In het ontwerp is door De Architekten Cie gekozen voor houtbouw en beton, met een bamboe gevel. Het complex wordt helemaal modulair opgebouwd: de modules worden in de fabriek gemaakt was als voordeel heeft dat er een kortere bouwtijd op de bouwplaats nodig is, met minder uitstoot van stikstof en minder overlast.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen