Fiona Hoogmoed van In de Hoge Hoed neemt Saense School over

Foto: In de Hoge Hoed

De Saense School voor Beeldende Kunst wordt op 15 juni door Wim en Marijke Habernickel overgedragen aan Fiona Hoogmoed van Atelier In de Hoge Hoed. De oprichters worden een dagje ouder en kunnen er na de coronatijd niet meer de energie in stoppen die nodig is om de potentie die in de school zit verder uit te bouwen.

De Habernickels spreken van ‘een prachtige tijd’ met de Saense School voor Beeldende Kunst gerund en zijn blij dat ze een deskundige opvolger hebben gevonden. Ze hebben Hoogmoed twee jaar lang gevolgd en ‘uit gesprekken bleek al gauw dat zij de filosofie van de Saense School voor Beeldende Kunst deelt en in die geest in de toekomst haar eigen draai aan de school kan geven’. Het betekent niet dat de Habernickels op hun handen gaan zitten. Hun nieuwe project wordt Os Kunsthoisie. Hun prachtige woning aan de Zaan is ingericht als expositie- en ontmoetingsruimte, voor een culturele vrijdagmiddagborrel of een kleine tentoonstelling.

Twee exposities

Os Kunsthoisie aan de Hogendijk 21 in Zaandam gaat op 15 juni van start met twee bijzondere tentoonstellingen. It’s me van de Iraanse kunstenares Leila Kashani geeft in treffende beelden aan hoe zij zich voelt als vluchtelinge uit Iran. Kunstklanken is een kleurrijke expositie van cursisten van atelier In de Hoge Hoed. Ge├»nteresseerden kunnen Os Kunsthoisie bereiken via [email protected]. De website komt eraan

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen