VVD wil ook verbod op verkamering in Westerwatering

Foto: Flickr

VVD-raadslid Annemarie van Nieuwamerongen komt donderdagavond met een amendement om in de Huisvestingsverordening opgenomen te krijgen dat er geen verkamering meer is toegestaan in Westerwatering. Ze pleitte daar afgelopen donderdag al voor, maar vond geen gewillig oor bij wethouder Harrie van der Laan.

Die zei klachten van omwonenden van verkamerde huizen over overlast nodig te hebben voor zo’n verbod, en riep bewoners daarom op in dergelijke gevallen altijd bij de gemeente aan de bel te trekken. Dat schoot bij Van Nieuwamerongen in het verkeerde keelgat: de Belangenvereniging Westerwatering heeft er aandacht voor gevraagd, individuele bewoners hebben in de pers hun wanhoop geuit en wethouder Wessel Breunesse is vergezeld van enkele ambtenaren zelfs bij bewoners thuis geweest om over hun problemen te praten. Dus hoezo zijn er geen klachten bekend?

Uitbreiding

Het amendement – een voorstel tot een aanpassing van de voorgestelde tekst in de verordering – vraagt erom om Zaandam Nieuw-West ook aan te wijzen als een gebied waarvoor de gemeente geen omzettingsvergunningen verleent, net als dat gaat gelden voor Hoornseveld, de Rosmolenwijk en de Kogerveldwijk. De effecten van de vele (il)legale omzettingen zijn niet alleen daar merkbaar, want overlast, dumpingen van grofvuil, parkeerproblemen (vier auto’s per woning in plaats van eentje) en meer kinderen op scholen en en in de opvang die de Nederlandse taal niet machtig zijn zijn ook in Westerwatering een zich uitbreidende olievlek. En met de komende jaren nog eens 1600 extra woningen in de planning vindt Van Nieuwamerongen het tijd worden om in te grijpen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen