Gratis webinars GGD over vapende jongeren

Foto: GGD Zaanstreek - Waterland

De GGD Zaanstreek – Waterland en Brijder Preventie houden op donderdag 30 mei twee gratis webinars over vapen door jongeren. Eentje is bedoeld voor ouders en eentje voor professionals. Aanmelden kan door op het gewenste linkje te klikken.

Vapen is in opmars bij jongeren en is op scholen, op straat en bij de sportclubs enorm populair. Maar wat is het precies en hoe kun je voorkomen dat jongeren dit (gaan) doen?De professionals in het sociaal domein, onderwijs en zorg en welzijn in de regio worden tussen 16:00 en 17:00 uur bijgepraat door de preventiedeskundigen van Brijder Ester Teunen en Sjoerd Wieten en door Tijs Rutgers, jeugdarts bij de GGD. Zij vertellen hoe het komt dat de vape zo populair is, de risico’s van vapen, effectieve preventie in de praktijk en hoe het gesprek hierover met jongeren gevoerd kan worden. Vragen kunnen worden gesteld via de chat. Het webinar wordt opgenomen en is terug te kijken.

Ouders

Ouders zijn tussen 19:30 en 20:30 uur aan de beurt ewn ook zij worden voorgelicht door de beide deskundigen van Brijder. Ook dan gaat het over de populariteit van vapen en over de risico’s, maar ook over de overgang van kind naar puber en de verandering die dat teweegbrengt in het brein. Experimenteren met vapen kan daar een gevolg van zijn. Ouders horen hoe zij grenzen kunnen aangeven en het gesprek kunnen aangaan. Ook zij kunnen tijdens het webinar vragen stellen via de chat en alles later nog eens terugkijken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen