Flexflitser ter bescherming van wegwerkers brug A7

Foto: Rijksoverheid

Het Openbaar Ministerie zet sinds donderdag een flexflitser in op de A7 ter hoogte van Purmerend, richting Zaandam. De mobiele flitspaal is bedoeld om de veiligheid van wegwerkers te vergroten die daar aan de versterking van de brug in de snelweg werken.

Vanwege de werkzaamheden is de snelheidslimiet op dit deel van de A7 tijdelijk verlaagd naar 70 kilometer per uur. Als bestuurders zich aan deze maximumsnelheid houden, kunnen de wegwerkers veilig hun werk doen. Een controle van de politie liet eerder deze week echter zien dat veel bestuurders te hard rijden.

Wisselende plek

Daarom is donderdag 11 april een flexflitser  geplaatst. Hij staat bij oprit 5 vanuit Purmerend richting Zaandam en handhaaft 24/7 op de snelheidslimiet. De flitser rouleert met een locatie voor dezelfde brug, maar dan richting Hoorn. Het is niet de eerste keer dat het Openbaar Ministerie een flexflitser inzet op een snelweg. Op de A1 bij Apeldoorn staat er ook eentje bij wegwerkzaamheden. Door de uitbreiding van het aantal flexflitsers kan op steeds meer locaties op de snelheid gehandhaafd worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen