Nieuwe plek inloopspreekuur Sociaal Wijkteam Kogerveld

Foto: Google

Sinds vandaag kunnen bewoners van Kogerveld en Het Kalf elke donderdag van 09:30 tot 11:30 uur terecht in de Sint-Jozefkerk voor contact met het Sociaal Wijkteam. Dat is er voor vragen over welzijn, zorg, werk en inkomen, wonen, jeugd en gezin. Voor een deel van de bewoners van Kogerveld zijn de bestaande locaties te ver. Daarom is er nu de kerk aan de Veldbloemenweg bijgekomen.

Tijdens de inloopspreekuren zijn ook ideeën voor de wijk welkom. De onderwerpen van de gesprekken tijdens een inloopspreekuur zijn heel verschillend: van mantelzorg tot informatie over buurtactiviteiten, vrijwilligerswerk of een aanvraag voor huishoudelijke hulp. Ook als een inwoner hulp wil met het lezen brieven, het invullen van formulieren of met het regelen van zaken op de computer is dat mogelijk. Om de week krijgt het Sociaal wijkteam ondersteuning van het infopunt van de Bieb.

Wijkwethouder Harrie van der Laan schuift ook eens in de zoveel tijd aan bij de spreekuren om met de bewoners in gesprek te gaan en om hun ideeën persoonlijk aan te horen. Hij opende vandaag het nieuwe spreekuur in de Sint-Jozefkerk: Als wethouder wil ik altijd zo dicht mogelijk bij alle inwoners staan. Het nieuwe spreekuur geeft ons de kans om beter in contact te komen met buurtbewoners uit de Kogerveldwijk en op de hoogte te blijven van wat er speelt bij de inwoners. Veel dank aan alle medewerkers en vrijwilligers bij het Sociaal Wijkteam en aan de Sint-Jozefkerk die dit mogelijk maken.’ 

De spreekuren met de wethouder staan nu gepland op de donderdagen 2 mei, 27 juni, 12 september, 17 oktober en 5 december. De inloopspreekuren voor Het Kalf en Kogerveld zijn nu op de volgende dagen en tijdstippen:

  • Maandag 09:00 – 11:30 uur (de Bovenkruier) Drielse Wetering 49;
  • Dinsdag 09.00 – 11:30 uur (de Bovenkruier) Drielse Wetering 49;
  • Woensdag 09:00 – 11:30 uur (de Buurtkamer Hofwijk) Hof van Holland 63;
  • Donderdag 09:30 – 11:30 uur (Sint Jozefkerk) Veldbloemenweg 2.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen