Website aanvragen ontheffingen A7-inrijverboden online

Foto: Google Street View

Rijkswaterstaat heeft de website waarop ontheffingen kunnen worden aangevraagd voor geslotenverklaringen van wegen tijdens de werkzaamheden aan de brug in de A7 bij Purmerend online gezet. Op die wegen moet sluipverkeer worden geweerd, maar mensen die er echt moeten zijn kunnen daarvan een ontheffing krijgen. Die is alleen nodig voor ritten in de ochtend- en avondspits.

De PVV en de Groep De Boer / Lokaal Zaans hebben een motie opgesteld om te voorkomen dat sluipverkeer van 5 april tot 1 september ook in en om Zaanstad hinder gaat veroorzaken. Vanwege de versmalde rijstroken, een lagere maximumsnelheid, een gewichtsbeperking (voor vrachtwagens zwaarder dan 30 ton) en afgesloten op- en afritten is de capaciteit van de snelweg tijdens de versterking van het viaduct maar de helft van de normale situatie.

Rijkswaterstaat roept mensen op om zoveel mogelijk thuis te werken of de trein te nemen, waarvoor een korting kan worden verkregen. Lokaal Zaans en de PVV voorzien dat de A9 voor forenzen een veelgebruikt alternatief gaat worden. Met name Zaanstad Noord ondervindt nu al de negatieve gevolgen van de drukte op de A9, van verkeer dat zich via Assendelft een weg baant van de A9 naar de A8.  Gaat dit gedurende het werk aan het viaduct in de A7 nog eens fors toenemen? De twee Zaanse raadsfracties vragen in de motie aan het college om met spoed in overleg te treden met Rijkswaterstaat om het belang van Zaanstad onder de aandacht te brengen en om het sluipverkeer door Zaanstad te monitoren en ook hier  zo nodig inrijverboden in te stellen. Denk daarbij aan onder meer de Communicatieweg in Assendelft, de N203 in Krommenie en N246 ter hoogte van Wormerveer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen