Rijkswaterstaat verwacht vandaag vroege en drukke spits

Foto: X / Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat verwacht vanmiddag al vroeg grote drukte op de weg in verband met het lange paasweekeinde. Vorig jaar werd op de donderdag voor Goede Vrijdag een filerecord van 933 kilometer genoteerd, door een combinatie van extra verkeersdrukte, slechte weersomstandigheden en een dichte Ketheltunnel. In 2022 stond er 430 kilometer file.

Veel mensen hebben vanwege de paasdagen een lang weekend vrij en zullen er naar verwachting al vroeg op uittrekken. Ook wordt er wisselvallig weer verwacht, waardoor de drukte nog eens extra kan toenemen. In combinatie met de normale verkeersdrukte op donderdagavond verwacht Rijkswaterstaat daarom een zeer drukke spits die al vanaf het middaguur kan beginnen.

Ook in het weekend moeten weggebruikers rekening houden met extra drukte, met name op tweede paasdag. Vooral recreatiegebieden, zoals bossen, plassen en stranden zullen waarschijnlijk meer publiek trekken. Maar ook op de rijkswegen rond attractieparken en meubelboulevards kan het drukker zijn. Verkeer richting Utrecht en Breda moet van vrijdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur rekening houden met een afsluiting tussen knooppunt Hooipolder en knooppunt Gorinchem. Dat leidt tot flinke omleidingen, zoals op het kaartje te zien is.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen