Verharding jeugdcriminaliteit thema debat De Vonk

Foto: Flickr / Photocapy

Debatcentrum De Vonk staat op maandag 8 april vanaf 20:10 uur in Café Fabriek in Zaandam stil bij de verharding van de jeugdcriminaliteit. Jongeren dreigen steeds vroeger af te glijden naar zwaar crimineel gedrag. Wat moet er gebeuren om dit te voorkomen?

Er is groep jongeren in Zaanstad die steeds gewelddadiger wordt en dat op steeds jongere leeftijd. Dat zorgt voor toenemende gevoelens van onveiligheid bij de inwoners. Als er niet heel vroeg wordt ingegrepen is de kans groot dat deze jongeren definitief in de (zware) criminaliteit belanden. Het gaat om een complex probleem dat niet alleen door politie en justitie kan worden aangepakt. Professionals in het sociaal domein spelen een cruciale rol om vroegtijdig signalen te herkennen en hier pro-actief op in te spelen. De vraag is alleen hoe?

Politiechef

Op 8 april spreken experts hierover met elkaar en met de zaal. Wat is ieders inbreng en hoe leidt dit tot een stevige preventieve aanpak? Onder leiding van journalist Tim Wagemakers van Het Parool) wordt gezocht naar antwoorden. Er wordt gestart met een interview met Sherwin Tjin-Asjoe, teamchef van de politie Zaanstreek over de maatschappelijke urgentie: wat zien we op straat en waar vindt het plaats. En over welke jongeren hebben we het feitelijk. Vervolgens zal criminoloog Joran de Jong een inleiding houden over de invloed van sociale media op (kwetsbare) straat-georiënteerde jongeren. Het intermezzo wordt verzorgd door stadsdichter Lisa van Tongeren. Entree tot de avond is gratis, maar graag even van tevoren aanmelden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen