Lezing over transformatie naar smart city in Zaandam

Foto: Flickr / JCT 600

Onderzoekster Maartje van den Berg houdt op 3 maart in Zaandam een lezig over Zaanstad als smart city. Wat houdt dat in en hoe worden de plannen in Zaanstad in gang gezet en uitgevoerd? Spoiler alert: de spreker is geen fan van het concept en de organisatie geen fan van hoe het gaat Nederland in het algemeen.

Van den Berg ziet dat Zaandam verandert: er zijn verzinkbare palen, straten worden eenrichtingsverkeer en het centrum is overdag afgesloten voor verkeer. ‘Er is beleid dat van de stad een smart city wil maken,’ aldus de aankondiging. In haar presentatie bekijkt Van den Berg waar dit beleid vandaan komt, aan de hand van interviews, beleidstukken van de overheid en informatie uit WOO- en WOB-verzoeken. Ze gaat ook in op wat een smart city voor inwoners betekent en tot slot is er aandacht voor wat inwoners kunnen doen – en inwoners elders al hebben gedaan – om invloed uit te oefenen op het beleid.

De lezing start om 13:00 uur bij Unique Therapie aan de Provincialeweg 302, ingang Vlielandstraat 2. De lezing duurt anderhalf tot twee uur en de kosten bestaan uit ‘een donatie op eigen initiatief van minimaal tien euro). Opgeven kan door een e-mail te sturen naar [email protected] of te bellen naar 06 2908 8180.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen