Museum Zaanse Tijd zondag 18 februari gratis te bezoeken

feb 11 , 11:59 Actueel
screenshot 20240210 112149
Inwoners van Zaanstad zijn op zondag 18 februari tijdens de Zaandag weer gratis welkom in Museum Zaanse Tijd op de Schans. Op vertoon van een de Zaanstad uitgegeven paspoort, rijbewijs of identiteitskaart staan de deuren tussen 11:00 en 16:00 uur kostenloos open.
Voor inwoners is het een uitgelezen gelegenheid om dat bezoek dat er nooit van gekomen is nu eens in daden om te zetten. 'Zaanse klok' zal voor velen een vertrouwd begrip zijn, maar minder bekend is dat authentieke exemplaren uit de periode 1670 - 1750 over de hele wereld bekend zijn én geliefd bij verzamelaars. In het museum is een unieke collectie van dit prachtige, historische Zaanse streekproduct te zien die unuiek is in de wereld. Op deze speciale Zaandag zijn alle medewerkers beschikbaar voor vragen en uitleg en voor kinderen is er een leuke speurtocht.
[embed][/embed]

Today's bargain. I paid £14 for this Delft Zaanse Zaandam Dutch wall clock. A fabulous bit of brass bling (in need of a good clean) it features Atlas holding up the world (standing on the chime bell). A weight driven movement these vintage clocks sell for hundreds of pounds. 🕰

Image
119
Reply