De Horizon begint als eerste school met afval scheiden

Foto: HVC

De islamitische basisschool De Horizon in Poelenburg is de eerste school in Zaanstad die samen met HVC is gestart met het scheiden van afval op school. Bij De Horizon staan nu bakken voor papier, plastic, blik en drinkpakken, GFT en etensresten en restafval.

Door afval zoveel mogelijk apart in te zamelen, kan er veel worden hergebruikt. De school draagt eraan bij dat scheiden van afval een gewoonte wordt. ‘We zijn heel blij dat we als eerste school in Zaanstad afval scheiden. Wij vinden het erg belangrijk dat we zo ons steentje kunnen bijdragen aan een betere wereld. Kinderen van nu maken namelijk de wereld van morgen. Voor de kinderen wordt afval scheiden nu vanzelfsprekend,’ zegt directeur Ramazan Cetintas. Om afval te voorkomen had De Horizon al eerder pakjes drinken en voorverpakte etenswaren geweerd.

Echte vuilniswagen

Eerder deze maand was de feestelijke aftrap. Afvalcoach bij HVC Aurelly de Boer gaf samen met een collega aan verschillende groepen uitleg over het belang van afval scheiden en wat er met het afval gebeurt nadat het ingezameld is. ‘Het is mooi om te zien hoe enthousiast kinderen aan de slag gaan met afval scheiden. Doordat er nu verschillende bakken zijn is het heel eenvoudig én gelijk ook thuis,’ zegt zij. Bij de introductie was een wagen van HVC aanwezig. Alle kinderen konden zo zien hoe deze een afvalbak leegt. Daarbij was ook aandacht voor de dodehoekspiegel en veiligheid.

Speciaal voor de groepen 7 en 8 heeft HVC het lesmateriaal De groene bende ontwikkeld, dat in de klas behandeld kan worden. Scholen die ook geïnteresseerd zijn in afval scheiden kunnen zich via HVC Klantenservice aanmelden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen