Zorgen over de continuïteit van de jeugdzorg in Wormerveer

Foto: Pixabay

Hoe zit het met het functioneren van het Jeugdteam in Wormerveerm, is de vraag van Democratisch Zaanstad aan het college. Hoe stabiel zit de zorg daar in elkaar?

Ons is ter ore gekomen dat het Jeugdteam in Wormerveer via een extern bureau medewerkers inhuurt of heeft ingehuurd wegens werkdruk cq. veel aanmeldingen. Nu het geld op zou zijn, is de samenwerking met dit bureau opgeschort en komen de lopende dossiers die bij een externe medewerker waren ondergebracht terug bij de eigen werknemers,’ schrijft raadslid Inge Felices Hernandez.

Continuïteit

Dit betekent volgens de DZ-fractie dat een vertrouwd gezicht voor cliënten is weggevallen en er nu weer een nieuwe vertrouwensband opgebouwd dient te worden. Daar maakt de partij zich zorgen over. En past het inhuren van een extern bureau wel binnen het beleid?

DZ wil onder meer van het college weten waarom er niet gekozen is voor een versterking van het Jeugdteam in plaats van voor inhuur van buiten, of deze werkwijze ook elders aan de orde is en waarom de gemeenteraad er niet over ingelicht is.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen