Ontwikkellocatie Zuiddijk in de etalage voor 1.280.000 euro

Foto: huizenzoeker.nl

De panden Zuiddijk 49 en 51 zijn samen te koop gezet voor 1.280.000 euro. Nu is het wachten op een ontwikkelaar die er wel brood in ziet.

De Zuiddijk wordt door de makelaar aangeprezen als ‘zeer aantrekkelijk aan de rand van het gezellige centrum van Zaandam’. ‘Dit gedeelte van de Zuiddijk kent éénrichtingsverkeer, waardoor er beperkt verkeer is. De winkels, terrasjes, het theater en het gezellige centrum zijn op loopafstand bereikbaar.’ Net als het openbaar vervoer.

De totale projectoppervlakte bedraagt 408 vierkante meter en de totale bebouwde oppervlakte 404 vierkante meter. Er is in de advertentie sprake van twaalf woningen met een gemiddelde oppervlakte van 75 vierkante meter en er zijn tekeningen bijgevoegd van BVM Architecten in Amsterdam (zie illustratie hieronder).

Zuiddijk 49 werd in 1920 gebouwd en staat op een perceel van 145 vierkante meter. Het pand werd in 2005 voor het laatst verkocht.

Voormalige kredietbank

Zuiddijk 51 (foto) is de voormalige kredietbank, die later dienst deed als kantoorpand. Het gebouw bestaat uit een souterrain dat met de auto bereikbaar is vanaf de achterzijde aan de Touwslagerstraat. Verder zijn er de begane grond en een verdieping, die samen zo’n 710 vierkante meter groot zijn. Ook dit pand werd omstreeks 1920 gebouwd. Het stond voor het laatst te koop voor 350.000 euro.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen