Verlenging termijn twee Zaanse stadsdichters

Foto: Gemeente Zaanstad

Stadsdichters Reinier Fosch en Lisa van Tongeren blijven nog twee jaar in functie. Ze hebben afgelopen twee jaar volgens het college een positieve bijdrage geleverd aan veel activiteiten in Zaanstad en veel contacten gelegd.

‘De kwaliteit van de gedichten is goed, ze zijn poëtisch en toegankelijk voor het publiek. Bij meer dan 75 gelegenheden hebben zij zich uitgedrukt door middel van gedichten, spoken word en rap. Daarnaast hebben de stadsdichters workshops, lezingen en poëzielessen verzorgd in de afgelopen twee jaar. En zijn zij zeer actief op social media,’ aldus het college in een onderbouwing van de verlenging van hun aanstelling. Verwacht wordt dat het tweetal deze positieve inbreng zal voortzetten. ‘Zij hebben een breed netwerk waardoor zij voor veel diverse activiteiten en ontwikkelingen in Zaanstad worden gevraagd een artistieke bijdrage te leveren. Dit schept vertrouwen dat de stadsdichters ook tijdens hun tweede periode een breed publiek blijven bereiken.’

Zichtbaarheid

De asfgelopen maanden is met Fosch en Van Tongeren gesproken over mogelijkheden om door middel van poëzie en woordkunst mensen te inspireren en te laten nadenken. In overleg is gekomen tot een opdracht om na de herbenoeming in 2024 poëzie en woordkunst in het straatbeeld te realiseren, bijvoorbeeld op bouwschuttingen of andere (tijdelijke) plekken. Met dit project wordt tegelijkertijd de zichtbaarheid en impact van de stadsdichters ondersteund. Voor dit project is ‘een bescheiden budget’ van 8000 euro beschikbaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen