PVV wil lokale definitie van ‘leefbaarheid’ uitwerken

Foto: PxHere / CC0 Publiek Domein

De PVV stelt voor om een definitie van ‘leefbaarheid’ vast te stellen voor Zaanstad en om die vervolgens in te zetten bij de beoordeling van aanvragen voor verkamering Ondanks beleid om daar paal en perk aan te stellen gaat het volgens de partij nog steeds mis met te veel wooneenheden op een kluitje.

Zaanstad zegt leefbaarheid alleen te kunnen beoordelen op basis van het aantal klachten dat bij de gemeente binnenkomt . ‘Maar hoe kan je nou ergens een klacht over indienen als de gesplitste woning nog niet bewoond is?,’ vraagt raadslid Natasja Cornelisse zich af. Leefbaarheid gaat naar haar idee over de mate waarin een buurt, wijk, dorp of een ander gebied aantrekkelijk en/of geschikt is om te wonen of werken. En daarbij spelen zaken als woningsplitsing, kamerverhuur, geluidshinder, verkeer en parkeeroverlast een rol.

Grenzen stellen

De nieuwe regels gemaakt voor kamerverhuur bepalen dat er alleen een vergunning mogelijk is wanneer er binnen 100 meter geen andere woning zo’n vergunning heeft heeft gekregen. Kamers moeten daarnaast minimaal 25 vierkante meter groot zijn. Bij woningsplitsing wordt gekeken naar bijvoorbeeld de grootte van de woning. In schriftelijke vragen stelt Cornelisse nu dat er een bovengrens moet komen voor het aantal gesplitste woningen in een bepaalde straal, buurt of wijk. Zij wil ook weten hoeveel parkeerplaatsen er moeten komen als een woning wordt opgesplitst in drie appartementen.
PVV

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen