Kinderen tot twaalf jaar straks in bijna heel NH gratis met de bus

Foto: Provincie NH

Kinderen tot twaalf jaar reizen vanaf zaterdag 23 december gratis met de bus in de regio’s Noord-Holland Noord en Haarlem/IJmond. Onze nieuwe vervoerder EBS maakt de Dagkaart Kind ook gratis vanaf 10 december, wanneer de nieuwe concessie ingaat. In Waterland kost die kinderkaart tot die datum nog één euro. Daarmee zit straks bijna heel Noord-Holland op één lijn. Het GVB hanteert een gereduceerd tarief.

Voor de regio Gooi en Vechtstreek loopt de provinciale regeling al sinds 2020. ‘Door kinderen gratis te laten meereizen, maken we het OV aantrekkelijker voor gezinnen. En als kinderen op jonge leeftijd al leren het OV te gebruiken, kiezen zij daar later ook vaker voor. Dat is belangrijk als we onze provincie ook in de toekomst bereikbaar en leefbaar willen houden,’zegt Gedeputeerde Jeroen Olthof. In oktober werd al bekend dat het buskaartje in 2024 niet duurder wordt en dat er volgend jaar net zoveel bussen rijden als dit jaar.

Onder begeleiding

De provincie wil het gebruik van het openbaar vervoer stimuleren, bijvoorbeeld met deze extra investering waarmee de bus voor kinderen gratis wordt. Zij moeten daarvoor wel reizen onder begeleiding van een volwassene. Daarnaast werkt de provincie samen met de vervoerders aan een betrouwbaar en efficiënt lijnennet. Om te zorgen dat het netwerk ook op langere termijn op een goed niveau blijft.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen