Bouwborden geplaatst met info over werk aan N516

Foto: Gemeente Zaanstad

Aannemer Boskalis heeft een vijftal grote bouwborden geplaatst langs de Thorbeckeweg weggebruikers te informeren over dit grote verkeersproject. De aanpak van de N516 is één van de maatregelen uit de Corridorstudie Amsterdam Hoorn, die de bereikbaarheid ten noorden van Amsterdam moet verbeteren.

De Thorbeckeweg – N516 is belangrijk voor grote woongebieden zoals Zaandam Zuid, Poelenburg en het centrum. Het verkeer van en naar bedrijventerreinen als Zuiderhout, Westerspoor en de Achtersluispolder maakt ook intensief gebruik van de weg. Momenteel staan er dagelijks files, de doorstroming van het openbaar vervoer is stroef en het fietsverkeer onveilig. Het aantal auto’s groeit naar verwachting van ongeveer 48.000 nu naar 62.000 per dag in 2030, ook door de bouw van nieuwe woonwijken in de omgeving.

Daarnaast neemt de werkgelegenheid toe op bestaande en nieuwe bedrijventerreinen langs het Noordzeekanaal. Daarom gaat de Thorbeckeweg ingrijpend op de schop. De verkeersdrukte wordt aangepakt en de doorstroming van het openbaar vervoer wordt verbeterd. Er komen veiligere en comfortabelere oversteekmogelijkheden voor het langzame verkeer en de omgeving van de weg wordt beter bereikbaar gemaakt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen